Annons:
Etikettkategori-1
Läst 8142 ggr
CarolineJ
2008-01-25 12:35

Enkla förrätter

Här kommer lite tips om förrätter till bröllopsfesten.

Ingredienser

10 st

170 g kokta, skalade kräftstjärtar
75 g Kvibille gräddädel
1 dl lätt crème fraiche
2 msk finskuren gräslök
1 krm salt
1 krm peppar
10 skivor vitt bröd
smör-&rapsolja
dill

Gör så här

Lägg 10 kräftstjärtar åt sidan till garnering. Skär resten i bitar. Mosa ihop ost och crème fraiche med en gaffel. Blanda ner gräslök och kräftstjärtar. Smaksätt med salt och peppar. Stansa ut 10 rundlar ur brödskivorna. Stek dem i smör-?rapsolja i en stekpanna. Låt svalna något. Lägg kräftröran på bröden. Garnera med dill och de hela kräftstjärtarna.

Kräfttoast

---

Ingredienser

20 st

700 g kycklingfärs
2 pressade vitlöksklyftor
1 1/2 tsk salt
1 tsk sambal oelek
2 tsk rosmarin
1 1/2 dl Arla Köket matyoghurt

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Blanda ingredienserna till en jämn smet. Forma färsen runt 20 blötlagda träspett. Lägg spetten på en plåt med smord folie. Stek i övre delen av ugnen ca 10 min. Serveras ljumma. Tips! Det går bra med annan färs också.

Lars kycklingspett

---

Ingredienser

10 bufféport

900 g kycklinglårfilé
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
150 g Apetina
6 stora skivor lufttorkad skinka
smör

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Vik upp kycklinglårfiléerna, salta och peppra. Dela osten i bitar och lägg en bit på varje filé. Vik ihop. Dela skinkan på längden och vira runt kycklingen. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg den i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna. Dela kycklingen i halvor och servera på fat med grönsallad.

Apetinakyckling

---

Ingredienser

4 port

100 g tunna skivor lufttorkat nötkött
2 skivor formfranska
1 1/2 msk smör-& rapsolja
2 dl hackad persilja
1 dl Arla Köket minifraiche
1 msk senap
1 tsk flytande honung

Gör så här

Lägg upp köttet på 4 assietter. Kantskär brödet och skär det i tärningar. Stek dem runt om i smör-& rapsolja i en stekpanna tills de blir gyllenbruna. Fördela brödtärningarna över köttet. Strö över persiljan. Blanda minifraiche, senap och honung och ringla det över alltsammans.

Lufttorkat nötkött med persilja och honungssötma

---

Ingredienser

4 port

4 potatisar, ca 300 g
1 morot, ca 100 g
1 dl Arla Köket riven ost, mager
1/2 tsk salt
1 msk smör-& rapsolja
1 dl Arla Köket matyoghurt

Gör så här

Skala potatis och morot. Riv rotfrukterna grovt och blanda med ost och salt. Klicka ut smeten och stek i smör-& rapsolja i plättlagg eller stekpanna ca 5 min. Vänd efter halva tiden. Lägg upp röstin på 4 assietter och servera med yoghurten. Garnera gärna med persilja.

Oströsti

Källa: Arla. Besök gärna deras hemsida för mer tips och om ni hittar något gott så tipsa gärna!

Av: CarolineJ

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile(''))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2008-01-26
Annons:
Upp till toppen
Annons: