2008-02-05 20:25 #0 av: CarolineJ

I helgen vankades det bröllop i Malmö - Mässan, Smak av bröllop hölls av Weddingplanner på Slagthuset och snacka om inspirationsfrossa!

Mässan hölls den 2-3 februari i Malmö och på söndagen den 3 drog jag dit fästmannen.

Efter inträdet på 100:- var betalt så började vi i första gången där alla researrangörer var samlade. Vi fastnade ganska direkt för Mind Travel, ett företag med fäste i Lund som erbjuder resor i alla former. Allt i från lyxtåg genom Sydafrika till vackra rundresor i Italien. När vi fått goda råd och en väldigt bra katalog (informativ med priser och korta artiklar ) så gick vi vidare.

Sen kom vi till fotografernas sektion. Alla bilder var så vackra! Jag fastnade direkt för en serie foton i svart-vitt där brudparet inte poserade, de var så avslappnade och det verkade nästan som de inte visste att någon fotograferade. De skrattade och pratade som om de var de enda människorna i världen. Så ett tips när ni ska välja fotograf, utgå inte endast från deras portfolio. Gå gärna igenom hur ni tänkt er, fråga om ni har frågor. Det är som jag lärt mig nu viktigt att ni känner er trygga med fotografen. Annars kan det synas på fotona.

Efter det gick vi förbi alla florister. Vi stannade såklart till lite för inspiration men har man en viss bild i huvudet på sin egen bukett så är det svårt. Vi såg några väldigt fina arrangemang med olika blommor och dekorationer men på något sätt kändes det som jag lika bra kunde googlat brudbuketter.

Sen kom vi till min favorit; Smyckesdesign! Mina två favoriter är MK Juvel och David J Butler. De stod ut med väldigt vacker design. MK bjöd på lite mer unik design. Och hos Butler kan man om man vill använda eget guld. Har ni till exempel ett halsband som tillhörde mormor eller kanske en bästa vän kan det vara ett vackert sätt att hedra dom genom att gjuta sin vigselring med deras smycke. 

I en stor sal för sig själv samlades alla företagare som hade med catering, tält- och möbeluthyrning att göra. Här visades fina tårtor, bordsarrangemang och presenttips. På mitt bröllop kommer vi att ha bröllopsfesten i mina föräldrars trädgård så vi blev väldigt glada när vi hittade Garden Party AB. Det är ett företag som hyr ut tält, möbler, porslin mm. 

Efter en snabb lunch så fortsatte vi till sektionen med alla bröllopskläder. Där fick jag veta att om man inte hittar en klänning som passar perfekt direkt så är det i regel ca 14 veckors leveranstid! Så när det är dags att köpa klänning, var ute i god tid och skjut inte upp eventuella planer på viktminkning/ökning eller träning.

Ja, det var det mesta, men det roligaste är kvar. Modevisning! Här visades både kläder för vigsel, fest och bröllopsnatten.

   

 

Med många broschyrer och tips åkte vi hem och gissa vad vi pratade om hela kvällen!

 

Relaterade länkar

Av: CarolineJ

Datum för publicering

  • 2008-02-05