Planering

Ingen vill känna stress på bröllopsdagen

2008-01-26 19:50 #0 av: CarolineJ

När du vaknar på morgonen på din bröllopsdag så är det optimala att slippa stress, allt ska vara på plats, inget får gå fel och allt ska handla om njutning, eller hur? Ja, ingen kan garantera en stressfri dag men några tips om att minska stressen kan man ju bjuda på.

Stress. Ja det kanske på något sätt hör till. Det blir en historia för barnbarnen.

Skrattande 

Lite tips från mig.

Gå inte igenom din checklista så sent som kvällen innan, det ger väldigt lite tid att ändra, fixa och göra om. En vecka innan bröllopet är ett bra mål för att vara klar med allt utom: make up, håruppsättningar, blommorna och om ni inte använder catering, maten.

Har ni detta som mål så slutar det åtmistonde inte med att ni måste boka DJ eller band två dagar innan.

Detta är till exempel mitt mål.

Bröllopsdagen: sovmorgon och en rejäl frukost/brunch ser jag som en självklarhet, yrsel har man ingen användning av.

Vi kommer att gifta oss vid ca 15-16 på eftermiddagen, det ger mig helt enkelt tid för min sminkning, håruppsättning och ta på mig mina kläder. (Jag sätter på mig klänningen i kyrkan)

Be gärna någon att va vid din sida hela dagen, min mamma och brudtärna kommer att hjälpa mig hålla koll på tider, blommorna och allt det där som jag inte riktigt vill tänka på just den dagen.

En vecka till 2 dagar innan bröllopet: Packa din bröllopsväska! Med mig till kyrkan kommer jag att ha med mig en väska med nål och tråd, ipren, tamponger, plåster, ombyte och sen packar jag även ner en flaska vatten och smink precis innan vi åker.

Skjut inte upp något till morgondagen. Be hellre om hjälp!

Gå igenom checklistan om och om igen, bara för att vara säker. Om ni bokar till exempel catering, dj eller kanske band så ring och bekräfta en sista gång så att allt är som det ska. Att ringa och bekräfta allt ni bokat bör man göra tidigare så klart men en sista gång ungefär en vecka innan.

Planerna om maten har vi redan drömt fram nu ett och ett halvt år innan men en vecka innan vigseln är det dags att börja laga och baka om man inte använder sig av catering. Jag och Johannes har en begränsad budget så det enda vi kommer att beställa eller använda oss av catering är huvudrätten och bröllopstårtan. Planerna runt maten är inte helt klara men en vecka innan bröllopet börjar vi såklart inte att göra sallader. Men godis och kakor kan man börja baka,

Ja, detta var lite tips och "snack" från mig men jag har inte själv gått fram till altaret än så skriv gärna om era stressminskande tips, bröllopsväskor mm här.

mvh caroline

Av: CarolineJ

Datum för publicering

  • 2008-01-26
Anmäl
2008-02-22 16:06 #1 av: Sandra76

Haha ,,jag som är sminktokig lär inte glömma sminväskan om jag gifter mig.

Liten necessär som gömmer det bästa för en uppfräschning.

En artikel om make up vid bröllop kan kanske vara intressant?

Vad man ska tänka på som gäller vid fotografering om du har smink.

Olika brudmake uper..

Bra att ha med sig i sminkväg vid bröllop...

några saker som skulle vara kul att läsa om tycker jag

Anmäl
2008-02-22 20:07 #2 av: CarolineJ

Här är en till som är sminktokig. Förra veckan skulle jag handla en ny ögonskugga, det slutade med att jag brände 2000 på make up store, tack o lov att jag hade klubbkortet med mig haha. Johannes var mindre road när jag kom hem ;)

Anmäl
2008-02-25 00:07 #3 av: Sandra76

Haha jo jag känner igen! Min sambo frågar aldrig, jag har alltid världens bästa försvarstal om varför jag behöver just den dyra krämen eller så många skuggor(av samma färg)...då har jag taletsgåva minsann;)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.