Planering

Att välja datum

2016-08-18 20:14 #0 av: Silent_Hill

Att välja datum är inte alltid så enkelt. Du måste göra lite (eller mycket) betänkande innan du väljer den stora dagen. Här är de viktigaste sakerna att tänka på när du beslutar om ett bröllopsdatum.

Tid för planering

Du vill vara säker på att du har tillräckligt med tid att planera utan att bli alltför stressad. Ta minst ett år för att planera ditt bröllop. 

Årstid

Vinter, vår, sommar eller höst - vilken är din drömårstid att gifta dig på? Tänk på väderförhållandena i den del av landet där du planerar att gifta dig, speciellt om du vill ha ett bröllop utomhus.

Plats

Om det finns en plats där du alltid har drömt om att gifta dig,  så kolla dess tillgänglighet innan du väljer ett datum. Är platsen inte så viktig kan du göra tvärtom. Fastställa ett datum och sedan kolla efter plats. 

Helgdagar

Under semestertider och andra helgdagar bör du vara medveten om att alla gäster inte kan komma. Även leverantörer kan ha mycket att göra då eller eventuellt ha personalbrist. När det är stora evenemang, större konventioner och andra lokala evenemang kan det även hända att det blir massor av trafik samt att många hotell kan vara uppbokade. Så håll alltid koll på när stora evenemang kommer att inträffa.

Prata med nära släkt och vänner

Om du har personer i din närhet som du absolut vill ha närvarande till ert bröllop så prata med dom om viktiga datum framöver. Så att du vet att dom verkligen kan komma. Kanske har din pappa en arbetsresa som han inte kan missa? Eller din syster kanske väntar barn? 

Arbetsschema

Se till att välja ut ett datum där det är lugnt både på din och fästmannens sida. Ni vill inte ha ert bröllop mitt i en viktig deadline eller strax innan eller efter något event. 

Budget

Den absolut populäraste tiden att gifta sig på är mellan Juni och September. Tänk på att det kan kosta mer att gifta sig när det är högsäsong. 

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Anmäl
2016-08-18 21:16 #1 av: [TanatosNyx]

Vi hade väldigt lätt att välja datum :)

3e augusti 2013 träffades vi. På dagen nästa år förlovade vi oss. År tre gifte vi oss i smygSkämtar

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2016-08-18 21:28 #2 av: Silent_Hill

#1 Smart att hålla sig till ett och samma datum. Vi kommer göra likadant faktiskt. För orka hålla reda på en massa datum som ska firas Skrattar

Gifter man sig i smyg så har man också bara sig själv (och sin äkta hälft såklart) att ta hänsyn till. Så då blir det enkelt att välja datum med Tummen upp

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Anmäl
2016-08-18 21:51 #3 av: [TanatosNyx]

Precis, vi fick exakt så som vi ville ha det, och vår dag är verkligen speciell för oss :) Finns en lång historia bakom, dock ej för kreti och pleti att läsa på öppet forum. :)

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2016-08-18 22:07 #4 av: Åsa S

Vi valde månad och kollade om kyrkan var ledig nån helg då sedan var det klart.

Anmäl
2016-08-20 11:47 #5 av: Lia

Vi ska gifta oss på vår 10:e årsdag. Så långt är bestämt i alla fall.

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2016-08-20 12:45 #6 av: Silent_Hill

#4 Inga krusiduller där inte Tummen upp

#5 Precis så har vi tänkt göra också Glad

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Anmäl
2016-08-20 14:04 #7 av: [Jennah]

Vi bestämde att "nu är det dags!" (träffades som 14åringar så har väntat länge på möjligheten, och när vi fått egen lägenhet så var det dags!)
Sen valde vi datum några månader framåt så att vi (och gäster) skulle ha tid att planera och förbereda. Det blev den 27 juli 2013. Har alltid tänk välja nåt kul eller speciellt datum, men sen insåg vi att vi inte brydde oss om sånt. NU är det ju ett kul och speciellt datum!

Anmäl
2016-08-20 15:53 #8 av: Niini

Vi hade velat ha samma datum som vi förlovade oss på, dock inföll det några år extra framåt i tiden då vi tyckte det började vara dags så vi tog helgen som inföll före  det år vi tyckte det var dags att slå till. Således fick vi fira 5-årig förlovningsdag på Maldiverna ;) (bröllopsresan)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.