2016-08-19 09:52 #0 av: Silent_Hill

Oavsett om du vet vad du vill ha eller går i in i djungeln av blommor helt i blindo så är det alltid en god idé att konsultera en professionell som hjälper er förverkliga er vision av er bröllopsdag. Här kommer därför lite tips vad som är bra att tänka på när du ska välja blommor.

Som med all bröllopsplanering är det bra att vara ute i god tid. Speciellt om du är väldigt noga med att få exakt som du vill ha det. Är du mer spontan och kan tänka dig att ta det du får går det att planera blommorna inom kortare tid. 

Fördelen med att börja planera ett år innan är att du kan ta en titt på säsongens blommor som kommer vara tillgängliga då. Blommorna blir betydligt billigare när de är i säsong, då de är mer lättillgängliga för floristen. Andra aspekter som är positiva av att välja säsongsblommor är:

  •  Ni är snällare mot miljön eftersom blommorna inte behöver specialbeställas och fraktas långa sträckor.
  • En del blomsorter är känsliga för transport och förändringar i temperatur, vilket gör att de slokar fortare när det är fel årstid.
  • Det är lättare och billigare att matcha övrig blomdekor med brudbuketten, speciellt om ni tänkt dekorera lokalen själva.
  • Det blir en mer enhetlig känsla med omgivningen om era blommor matchar de färgskalor som återfinns i naturen när ni gifter er.

Du kanske till och med kan få med dig en provbukett med dina favoritblommor vid denna tid. Detaljer kring blommorna kan börja att diskuteras när det börjar närma sig den stora dagen, vanligtvis några månader innan. 

I genomsnitt, bör du räkna med att avsätta 6% av din budget för blommorna- kanske mer eller mindre beroende på din smak, stil och budget. Floristen kommer att kunna vägleda dig att välja rätt stil och design utifrån din budget. 

Innan du träffar floristen, samla så mycket inspiration som möjligt såsom bilder, färgprover och färger som kommer finnas på ert bröllop (t.ex tärnornas klänningar), inbjudningar etc. Detta kommer att vara bra som utgångspunkt och kommer förhoppningsvis förmedla det tema och vison du har för ditt bröllop. 

Även vid mötet är det bra att kolla vad floristen har gjort för blomsterarbete vid tidigare bröllop så att du kan få en känsla vilken stil floristen jobbar med. När du har gett floristen dina grundläggande ideér och preferenser så kan han eller hon förbereda ett förslag så att du kan få en bättre känsla för priser och hur det fungerar med din budget. Om du känner dig bekväm med att arbeta med denna person/företag och förslaget passar din budget så har du hittat din florist!