Annons:
Etikettplanering
Läst 5331 ggr
Silent_Hill
8/26/16, 7:18 PM

Vad kostar ett bröllop?

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Att planera sin budget är en av det första sakerna man gör när man börjar planera bröllopet. Då kan det vara bra att veta vad det olika momenten kostar. Därför har jag gjort en liten mall så man får ett litet hum vart priserna ligger.

Om du har något tips på smarta och billiga alternativ så tipsa gärna om dom så kan jag skriva in dom i mallen. 

Detta är ungefärliga priser som jag har hittat när jag kollat runt lite så beroende på ställe så kan det kosta både mer eller mindre. 

Bröllopsklänning

Kostnaden för en bröllopsklänning kan variera rätt så stort beroende på bland annat modell & designer. En knäkort klänning t.ex kan vara några tusenlappar billigare. Hos en bröllopsbutik brukar priserna ligga på allt mellan 4000-15000:- 

Billigare alternativ: Om du kan tänka dig en begagnad klänning så brukar det finnas mycket man kan fynda på Tradera och Blocket! Second hand butiker kan också ibland ha klänningar. På utländska sidor brukar man kunna hitta många nya klänningar till billiga priser (mellan 1000-3000:-)

Brudbukett

En traditionell brudbukett brukar ligga mellan 1000-2000:-

Billigare alternativ: Om du kan tänka dig att ha en något enklare brudbukett så kan det ibland gå att få en bukett för bara några hundringar. Ett annat alternativ är att köpa blommorna löst och binda ihop samt dekorera den själv. Eller också kan man plocka blommor i naturen.

Ringar

När det gäller ringar så varier priset väldigt mycket beroende på vilket material som ringarna är gjorda i. En diamantring i guld kan t.ex ligga på allt från

2000:- till 90.000:

Kan man tänka sig silverringar så brukar prisintervallet ligga mellan

200:- till 23.000:-

Så det är väldigt enkelt att hitta ringar till ett bra pris. 

Håruppsättning & Naglar

Brukar ligga på ca 2500:- Gör frisören även smink kan det ingå för samma pris. Ska två olika personer göra smink och hår kan det totalt gå på mellan 4000 och 5000 kronor. Naglar brukar ligga på ca 1200:-

Billigare alternativ: Ta hjälp av någon som är bra på hår och smink eller eventuellt gör det själv. 

Fotograf

8 timmar: Ca 30.000:-

5 timmar: Ca 15000:-

3 timmar: Ca 10.000:-

Porträttfoto (1.5h): Ca 5000:-

Billigare alternativ: Ta hjälp av någon med systemkamera som kan fota

Hyra lokal

Dagshyran brukar ligga runt ca 4000:-. Ibland har de även pris per person vilket brukar ligga mellan 150-300:-/per person

Billigare alternativ: Va i trädgården, grillplatsen eller någon annan plats i naturen där det är tillåtet att vara. 

Catering

Brukar ligga mellan 300-500:-/per person. 

Billigare alternativ: Mataffärer kan ibland ha billig catering för runt 100:- per person. Man kan också laga maten själv eller anordna knytkalas. 

Tårta

50 kr/bit för en billig. Snittpris ligger på 75-80 kr/bit. Transportkostnad tillkommer om du inte kan hämta själv.

Billigare alternativ: Baka själv! Eller be någon du känner baka. 

Transport

Ibland kan det vara en bit mellan vigseln och bröllopsfesten så att man kan behöver hyra transport till festlokalen. Där brukar priset ligga på ca 5000:-för 3 timmar. 

Behöver man hyra en buss så kostar det ca 10.000:-

Billigare alternativ: Be någon du känner köra er. 

Hotellnatt

Är festen i en festvåning som hör till ett hotell, ingår ibland en svit. Annars kostar en bröllopssvit från 2000:-

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Annons:
Lojs
8/26/16, 7:24 PM
#1

För oss kostade bara ringarna, vi gifte oss i stadshuset med bara två vittnen och hade ingen fest. För vår del var det viktiga att vara gifta för vår egen skull, vi ville inte ha någon fest eller stort tjohej i övrigt.

"If someone ever says "-You don't need more aquariums." Stop talking to them, you don't need that kind of negativity in your life." ;)
Medis på akvariefisk.

Åsa S
8/26/16, 7:35 PM
#2

Kostade inte så mycket för oss heller en klänning fån Smiley vintage för 1200, brudbukett 1300, maten tog vi catering och det betalade mina förädrar det var deras present +vi köpte tårta för några hundralappar och lite vita lakan från IKEA tror de kostade 9kr/st som bordsdukar. Hembygdsgården hyrde vi gratis eftersom jag är ledamot i styrelsen. Vi köpte enkla guldringar som min man betalde. Jag fixade håret själv och som vanligt var jag osminkad.

Min syster fotade allt med sin kamera.

Sindri
8/26/16, 7:57 PM
#3

Om man kan tänka sig en begagnad klänning rekommenderar jag absolut att titta på second handbutiker typ Myrorna, Kupan, Emmaus etc. En klar fördel att kunna prova sin klänning. Man kanske inte alls ser ut som  man trott i en man väljer på nätet.

Silent_Hill
8/26/16, 8:16 PM
#4

#1 Då var ju det ett perfekt alternativ för er! Tummen upp

#3 Smart! Skrev in det i artikeln också Glad

MVH Silent_Hill
Sajtvärd på Vetenskap & Bröllop
Medarbetare på Wicca

Upp till toppen
Annons: